Loes (58): “Als ik mezelf nu terugzie op foto’s denk ik jeeeetje wat was ik prachtig!”

-

Saar interviewde drie 50-plus vrouwen over ouder worden en hun favoriete leesbril. Want dat die twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, staat vast. Vroeg of laat krijgt elke 50-plusser ermee te maken. En een beetje een fijn en leuk exemplaar is dan wel zo prettig. Eentje van Frank and Lucie, die hebben hippe, betaalbare leesbrillen die tijdloos zijn, luxe en mooi en overal mee te combineren. In portret drie vertelt oprichter van leesbrillenmerk Frank and Lucie, Loes (58) over ouder worden, en de opmars van de leesbril.

“Vroeger was ik een leuk, strak, vlot meisje, maar ik dacht zelf dat ik een dik, lelijk, oud wijf was. Als ik mezelf nu terugzie op foto’s denk ik jeeeeetje wat was ik prachtig! Ik ben nog steeds zeer tevreden over hoe ik eruit zie hoor, maar de tand des tijds heeft wel aan me geknaagd. Vroeger was ik slanker, glansde m’n haar meer en waren m’n tanden witter. Verder is er feitelijk niet heel veel veranderd, behalve dan dat er dus meer jaren overheen zijn gegaan. Ik kwam laatst iemand tegen van 40 jaar geleden, nou die herkende me direct.”

“Ik sport veel, wel 4 of 5 keer in de week. Heerlijk vind ik dat. Zo’n 3 keer per week doe ik een soort zumba-achtige workout op hele opzwepende Latin-muziek. De zweetdruppels spatten er vanaf. Een heerlijke sportles met alleen maar leuke mensen. En ik rij 2 keer per week paard, iets wat ik vroeger ook met plezier deed. Ik ben een herintreder zoals ze dat noemen, heb 35 jaar niet gereden. Heerlijk vind ik het, voor mij ook de manier op écht m’n hoofd leeg te maken. Het begint al met het verzorgen en opzadelen van je paard. Je krijgt een hele andere connectie, je zit op een dier en samen ga je iets doen. Deadlines of zieke kinderen ben je meteen vergeten zodra je met zo’n beest bezig bent. Ik rij ook wedstrijden en ik heb heel erg de behoefte om mezelf te verbeteren. Als ik op mijn paard zit ben ik super gefocust en dan ga ik er helemaal voor.”

“Het mooiste aan mezelf vind ik mijn houding. Ik sta nog heel erg rechtop. Ik heb vroeger altijd ballet willen doen, vanwege de gracieuze houdingen. Gracieus ben ik denk ik niet, maar ik sta goed rechtop – letterlijk en figuurlijk. Daarnaast vind ik mijn voeten mooi, ik heb sterke voeten met smalle enkels, en hou ik van mijn mooie lach. Wat betreft innerlijk vind ik mezelf heel loyaal en trouw en creatief. En sociaal.”

“Toen ik achterin de 40 was moest ik een leesbril. Moest ja, want leuk vind ik het niet. Zoals veel van mijn vriendinnen. Ik wilde er niet 300 euro aan uitgeven, maar een simpel leesbrilletje van de drogist wilde ik ook niet aanschaffen. Maar waar vind je nou een mooie, goede, niet al te dure leesbril? Nergens dus, bleek na mijn zoektocht. En toen besloot ik om zelf maar de leesbril te gaan ontwerpen die ik zelf graag zou dragen. Zo gezegd, zo gedaan: Frank and Lucie was geboren. Leesbrillen met een blauw licht filter (handig als je veel achter de computer of op je telefoon zit), die lekker op je neus zitten en gemaakt zijn van acetaat (een natuurlijke grondstof dat een enorme luxe uitstraling geeft, iets wat plastic bij lange na niet haalt). Frank and Lucie is een klassiek, tijdloos merk, wat niks met mode te maken heeft. Wij maken namelijk geen mode, wij maken brillen. Klassiekers in een modern jasje. Onze brillen kun je nog 10 jaar dragen. Als je hem vaak op je neus hebt, wil je natuurlijk wel dat ‘ie er een beetje leuk uitziet.”

“Een bril op je vijftigste is meestal onvermijdelijk, maar ik denk wel dat het steeds makkelijker gaat om je ‘over te geven’ aan de leesbril. Je ziet ook steeds meer oudere vrouwen met een beugel, toch? Er komen steeds meer ouderen, onze leeftijdsgroep krijgt het voor het zeggen. Bovendien durft de vijftigplusser van nu zich duidelijker uit te spreken: ‘lach mij niet uit, kijk mij eens met mijn leesbril.’ Er worden 8 miljoen leesbrillen per jaar gekocht, moet je nagaan. Ik denk dat de leesbril een opmars gaat maken.”

 

  Dit artikel is geschreven in samenwerking met de modieuze leesbrillen van Frank and Lucie. Het merk heeft een collectie kwaliteitsleesbrillen die echt geen fortuin kosten. Verkrijgbaar met verschillende monturen en in allerlei kleuren. Kijk vooral even in welke hippe conceptstores en winkels de leesbrillen allemaal te koop zijn of shop jouw favoriete leesbril online.

 Lees hier meer over ons advertentiebeleid.

gifgif

RECENTE ARTIKELEN