30 tragische gedachten van een mislukte vegetariër

-

Omdat je zonder vlees tegenwoordig een beter mens bent, probeert Edith voor de zoveelste keer vegetarisch te eten. En dat maakt het leven niet lolliger. Echt niet.

LEES OOK: Wat ik wil zeggen tegen de mevrouw van de biologische winkel

Dit denkt een mislukte vegetariër

 1. Groente is het nieuwe vlees, schijnt.
 2. En zonder vlees ben je tegenwoordig een beter mens.
 3. Ik vind het ook verschrikkelijk dat koeien en varkens geen dieren meer zijn maar industriële producten die de dood worden ingejaagd met stroomstoten.
 4. En dat kippen uit elkaar ploffen.
 5. Er zijn genoeg vegetarische recepten, alleen al bij Appie meer dan veertienhonderd. En dan hebben we ook nog de ‘hippe vegetariër’.
 6. Dus struin ik enthousiast door al die recepten.
 7. Pompoenspaghetti met venkelsaus en een vegabal en kidneybonensalade met gevulde portobello’s.
 8. Of stamppot van paarse zoete aardappel en gekarameliseerde rode ui, knolselderij-bietenstamppot met doperwten en rijstsalade met rucola en geitenkaasyoghurt.
 9. Waarom lijkt me dat nou zo ingewikkeld?
 10. Mijn blik blijft hangen bij een Afrikaanse bonenpot met boerenkool. Afrika. Daar ben ik vaak geweest, maar ik het er nog nooit een pan gezien gevuld met boerenkool, chilibonen, kidneybonen, maïskorrels, uien en knoflook.
 11. Lijkt me heel vies.
 12. Dat geldt ook voor stamppot van bieten met knolselderij en doperwten of een stamppot van gegrilde en rauwe prei. Bah.
 13. Of ik ben gewoon hopeloos ouderwets.
 14. Ouderwets. En vast ook hopeloos in de ogen van die vegan-meisjes met rode konen en knolletjes in hun haar en jongens met hipsterbaarden.
 15. Die draaien hun hand niet om voor een quesadilla met boerenkool, pompoen en zwarte bonen of een speltwrap met quinoa, zwarte bonen en avocado.
 16. Ik kan ook curry maken met vegetarische kipblokjes of spaghetti met vega-gehakt.
 17. Geprobeerd en beide gerechten smaken naar karton.
 18. Ik kan ook dure kip kopen van de ambachtelijke slager, drie keer zo duur als in de supermarkt, niet te betalen voor mij.
 19. Ik kan een ‘beter leven’ keurmerk vleessoort in de supermarkt kopen, maar dat schijnt ook al niet verantwoord te zijn.
 20. Die spekjes in de zuurkool- en andijviestamppot zijn het ergste, ze komen van tragisch omgekomen varkens.
 21. Zuurkool- en andijviestamppot zonder spekjes. Mwah.
 22. Om nog maar te zwijgen over rookworst! Zelfs ambachtelijk, schijnt die vol rotzooi en smaakstoffen te zitten.
 23. Gelukkig hou ik niet van rood vlees en mag ik dat misschien wel compenseren met spekjes. Hoop ik.
 24. En dan hebben we nog het vleesbeleg voor op mijn brood.
 25. Omdat al die soorten hummus me de strot uitkomen.
 26. En je van pindakaas moddervet wordt.
 27. Ik ga niet in de weer met plakjes avocado, schijfjes tomaat, sterrenkers en hüttekaas, ik heb wel wat anders te doen.
 28. En kaas mag eigenlijk ook niet meer.
 29. Dus elke week kaasfondue is ook geen oplossing
 30. Blijft over: soep. Kwak er een heleboel groente en bonen in en pureer het met de staafmixer. Geen kunst aan en altijd lekker. Uiteraard zonder balletjes.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN