30 geldverslinders die je banksaldo rücksichtslos laten verdampen

-

Zo in je midlife is het wel handig als je financieel ‘binnen’ bent. Want huh, het geld glipt je maar zó door de vingers.

LEES OOK: 28 dingen die ik denk bij het idee dat contant geld verdwijnt

30 geldverslinders die je banksaldo rücksichtslos laten verdampen: 

 1. Antirimpelcrème, want tja…
 2. Een megadure antirimpelcrème, want nummer 1 werkt gewoon niet.
 3. Eh… botox dan maar?
 4. Een cabrio.
 5. Oké een nieuwe fiets dan, als je bankrekening tegensputtert. Ook veel sportiever tenslotte dan een cabrio. En dan wapperen je haren ook in de (tegen)wind.
 6. Een e-bike, want al die 70-plussers die jou met je wapperende haren voorbijracen alsof het niets is, dat kan echt niet.
 7. Een mooie, luxe designerleesbril.
 8. Nog een leesbril, want vorige kwijt.
 9. 10 leesbrilletjes van de Hema, voor elke tas en kamer één.
 10. De dierenarts die je doodzieke kat beter maakt.
 11. De overnachting (van de kát!) bij de dierenarts waar dat beest écht niet onderuit kan, vanwege benodigde continue zorg inclusief nachtelijk infuus. Het totaalbedrag voor deze logies, prikjes en ontbijt komt op € 995 exclusief btw. Maar ja, deze kostbare Poekie is nog maar 3 jaar, dus Poekie moet nog wel even mee.
 12. Minimizer bh. Waarom blijft die boel maar groeien als je ouder wordt??
 13. Corrigerende slip.
 14. Corrigerend onderjurkje, want met die slip heb je maar een derde van de probleemzones gecoverd.
 15. Nieuwe rode lingerie.
 16. Rood ja, sinds je weet dat het de enige kleur is (behalve dat libido-killende huidkleurige spul), die je niet ziet onder je kleding. (Tenzij je een skipak draagt, natuurlijk.)
 17. Matterende poeder voor opvliegergezicht.
 18. Maandelijks kappersbezoek voor wegwerken grijze haren.
 19. Nieuw sportschoolabonnement.
 20. Hardloopschoenen, want de sportschool zie je weinig van binnen. Buiten trainen is bovendien gezonder.
 21. Hometrainer, want buiten regent het best vaak.
 22. Slankmakende anti-cellulitiscrème. Stukken makkelijker dan sportschool en vermoeiende hometrainer. Bovendien handig mee te nemen op vakantie of zakenreis.
 23. Verkeersboetes. Weet jij veel hoever dat traject van die trajectcontrole waar je dagelijks rijdt, reikt?
 24. Mindfulnesscursus. Die móet je eens gedaan hebben in je leven, al weet je vrijwel zeker dat niemand er nadien ook maar iets mee doet.
 25. Yoga dan maar? Een stuk haalbaarder inderdaad qua volhouden. Calculeer wel keuzestress in; hatha-yoga, yin-yoga, ashtanga yoga (ja, bestaat echt), power yoga, kundalini yoga, etc.… Pfff. Yo-ga? Yo-ging!
 26. Wijn. Dronk je vroeger oké-wijn, want ‘betaalbaar en best te drinken’, dan mag je dat nu loslaten. Kwaliteitswijn, dát is de nieuwe standaard. Kost wat, heb je wat.
 27. Wijn. Nogmaals. Want dames, die sterke troep, die kunnen we dus niet meer aan. We moeten namelijk nog wel íets aan hersencellen overhouden voor onze oude dag. Vergeet dus die gin, whiskey en limoncello, en stort je op een hippe AIX of een Hugo.
 28. Alle soorten parfum van Chanel. Omdat jij en je neus het waard zijn.
 29. Tripjes richting Malediven. Of Thailand. Of Vlieland, ook goed. Als jij maar eventjes uit de huis-, tuin- en keukensleur bent.
 30. Zo’n hippe buitenkeuken. Om je man buiten te laten koken, terwijl jij (van)binnen kookt. Van woede welteverstaan. Kun jij niets aan doen hoor. Zijn louter en alleen die agressief opspelende hormonen.

Pssstt… Wist je dat we ook een tijdschrift hebben? Neem een abonnement of koop een los nummer om te kijken wat je ervan vindt.

Margriet Zuidgeest
Margriet Zuidgeest
Margriet (51) is getrouwd met Walter en met haar werk (journalist/tekstschrijver voor o.m. Libelle, over gezondheid). Ze moedert over twee sportieve jongens van 13 en 15. Wars van #geluksmomentjes en #lovemylife. Dol op knisperkoude wijn, tennis en gezelligheid.

RECENTE ARTIKELEN