30 dingen die ik niet meer kan doen zonder voor lul te staan

-

Toen Miriam 25 was vonden mensen de dingen die ze deed gewoon spontaan of grappig of ontwapenend. Maar er verandert toch iets als je ouder wordt, want ze krijgt steeds vaker vreemde blikken. Bijvoorbeeld als ze deze dingen doet.

1. De deur opendoen als er wordt aangebeld, zonder eerst in de spiegel te hebben gekeken. Menig pakketbezorger staarde mij vreemd aan omdat ik een potlood in mijn haar had gedraaid. Een melksnor had. Of in plaats van slippers de te grote pantoffels van mijn vriend aangetrokken had.
2. Dat ene strakke zwarte jurkje aantrekken waarin ik mijn buik de hele avond in moet houden.
3. Naar muziek luisteren terwijl ik aan het lopen ben. Niet omdat ik niks hoor maar omdat ik van de generatie ben die dan mee ga lopen te zingen.
4. Met mijn leesbril op de trap af lopen.
5. Of op.
6. Beteuterd kijken als een knappe vijfentwintigjarige man mij aanspreekt met ‘mevrouw’.
7. Of U.
8. Dubbelzinnige opmerkingen maken in het bijzijn van pubers.
9. Of in het bijzijn van millennials.
10. Of volwassenen.
11. Geen woorden gebruiken zoals: lit, kech of skeer.
12. Patta’s. Ook niet gebruiken.
13. De woorden jolig, aangaande, danig en pogen vermijden.
14. Proberen op mijn handen te lopen.
15. Van een trapleuning af te glijden.
16. Grappig doen tegen een medewerkster van de H&M als ze bij het afrekenen aan mij de vraag stelt of ze nog iets voor mij kan betekenen. (zou je als je tijd hebt mijn gazon willen maaien?)
17. Lollig gaan lopen doen als ik paracetamol koop en er gevraagd wordt of ik de werking daarvan ken/ weet hoe ik dat in moet nemen. (Nee. Vertel?)
18. Denken dat ik kan dansen zoals Beyoncé. In een kroeg. Op een feestje. Ergens waar meer mensen zijn dan ik alleen.
19. Iets laten vallen en het laten liggen.
20. Iets laten vallen en het met veel gekreun oprapen.
21. Iets laten vallen en wachten tot een jong iemand het voor mij opraapt.
22. Iets herhalen.
23. Iets herhalen.
24. Wenkbrauwen tekenen op mijn gezicht waar eigenlijk geen wenkbrauw zit.
25. Denken dat het nog steeds grappig is om net te doen alsof tictacjes mijn tanden zijn.
26. Met doppen van bierflesjes net doen alsof dat mijn ogen zijn.
27. Gebruiksvoorwerpen gebruiken anders dan waar deze voor bedoeld zijn.
28. Huppelen.
29. In elke kinderwagen gaan lopen schreeuwen: geniet er maar van voor je het weet zijn ze groot.
30. Die tattoostickers die ik kreeg bij de Appie zelf houden. En gebruiken.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Miriam Mars
Miriam Mars
Miriam (54) woont samen met JP en Kater Koos ergens in Brabant. Naast haar werkzaamheden als ZZP'er, werkt ze ook parttime voor een golfschool. Sinds 2021 is ze, naast moeder van twee volwassen kinderen, oma van Jan. Als de in Dubai woonachtige Jantje met zijn ouders in Nederland is laat ze alles uit haar handen vallen voor hem en is ze onbereikbaar voor iedereen. Meer weten? Op Instagram miriammars1968 laat ze alles zien. Nou ja. Bijna alles.

RECENTE ARTIKELEN