30 dingen die een bescheiden 50+ vrouw vraagt aan Sinterklaas

-

Zoals wij allen weten is Miriam zeer bescheiden. Haar bijnaam is niet voor niets Moeder Theresa. Lees haar Sint-verlanglijst en je begrijpt wat wij bedoelen.

 1. Geen kleurboek voor volwassenen. Ik ken mezelf. Voor ik het weet zit ik de hele dag te kleuren. Doe mij maar een Canon-camera.
 2. Een perfecte, lange, witte, getailleerde blouse met witte knoopjes en extra lange mouwen die altijd hagelwit blijft en nooit kreukt. Doe er maar drie.
 3. Leuke sloffen. Maar dan ook echt leuke hè? Niets met slurfjes of neonkleuren. Nee. Van die sloffen die je aantrekt en dat je dan in de supermarkt staat bij het koelvak en denkt: verhip, ik heb mijn leuke sloffen nog aan.
 4. Een ooglidcorrectie. Ik ben de vraag beu of ik soms boos ben. Nee Sinterklaas, ik ben niet boos. Ik heb een ooglidcorrectie nodig.
 5. Een MacBook Pro. Een witte. Met een duidelijke gebruiksaanwijzing waardoor ik niet meer aan mijn zestienjarige collega hoef te vragen hoe ik iets moet arceren en dat ze mij dat dan uitleggen op zo’n toontje van kom maar oma en dat ik het dan nog niet begrijp maar dat niet durf te zeggen omdat ik het niet leuk vind te worden gegranioold.
 6. Een nieuwe fiets. Met van die smiley-fietsverlichting (ja, die bestaan). En een mandje voorop. En hippe waterafstotende fietstassen. U heeft nog genoeg tijd. Ga maar zoeken.
 7. Zeven leuke, lekker zittende beha’s en veertien bijpassende stringetjes. In cupmaat 85 F maar dat het net lijkt of ik van die kleine pronte tietjes heb. Stringmaat M. Als die onverwachts te klein zijn, geef het niks. Die loop ik nog wel uit.
 8. Haarextensies. Van echt haar. Die ik ’s avonds uit kan doen en in een handomdraai ’s morgens weer in kan zetten. Van die van achteren lyceum en van voren museum– achtige dingen. Ietsje meer lyceum natuurlijk.
 9. Een zwarte Creuset-pannenset. Het is heel raar dat ik die nog niet heb. Welke vrouw van vijftig kookt nog in aluminium pannetjes? Nou, ik dus.
 10. Gooi er ook maar keukenapparatuur bij van Kitchenaid. In van die Heel Holland Bakt poederkleurtjes. Nee! Stop! Koperkleurige.
 11. Mooi vormgegeven seksspeeltjes. Dus niet van Ali Expres.
 12. Sokken. Want mijn vriend vindt het raar dat ik zijn sokken draag. Ik vind het raar dat hij dat raar vindt. Het zijn tenslotte maar sokken. Happy Socks. Maat 40.
 13. Crème de la Mer. Bij De Bijenkorf kost die slechts € 155. Koopje.
 14. Het nieuwe kookboek van Jamie Oliver: 5 ingrediënten. Die vijf ingrediënten passen makkelijk in mijn nieuwe fietsmandje.
 15. Een nieuw dekbedovertrek, 220 x 200 cm, wit, Egyptisch katoen.
 16. Voor op mijn nieuwe Hästens bed. Hint. Sinterklaas. Dat is een hint.
 17. Een cadeaubon van een plastisch chirurg. En dan niet ééntje van €25,- hè? Daar komt een plastisch chirurg zijn bed niet voor uit.
 18. Een vliegticket naar Dubai waar mijn dochter en haar man wonen. Met de Emirates. First Class.
 19. Een jurk van La Dress. Die hebben ze bij de Bijenkorf. Als u daar toch bent voor de Crème de la Mer (zie punt 13).
 20. Een flipperkast. Logisch.
 21. Kerstverlichting die niet in de knoop kan raken. O nee, dat is saai. Geef maar twaalf kristallen champagneglazen.
 22. Een nieuwe wasmachine die ik op afstand kan bedienen met mijn mobieltje. Met zo’n klein extra deurtje dat ik tijdens de was open kan doen om mijn vuile Happy Socks in te werpen (zie ook punt 12).
 23. Een nieuwe smartphone waarmee ik mijn wasmachine aan- en uit kan zetten. Ik ben dat gewandel naar de badkamer om mijn wasmachine aan- en uit te zetten spuugzat.
 24. Make-up van Mac. Ik ben bijna vijftig, dan blijft Miss Sporty niet meer zo goed plakken.
 25. Een trap met led-verlichting. En dan niet die goedkope led-verlichting die raar knippert want dan val ik van de trap en breek ik mijn heup en kan ik niet meer fietsen (zie ook punt 6).
 26. Nieuwe kussens voor mijn bank. In aardetinten. Van merinowol. Hele grote. Uit zo’n dure woonwinkel met allemaal van die kunstzinnige objecten en handgeweven tapijten uit Nepal.
 27. Een handgeweven tapijt uit Nepal.
 28. Donkergroene Nike Air Max maat 40 (mag ook in het antraciet of donkerblauw of alledrie, doe maar alledrie).
 29. Iets wat ik op mijn kont kan smeren waardoor mijn cellulite wegsmelt. Dat bestaat ècht. Die crème en die kont.
 30. Vrede op Aarde. Maar wel nadat ik 1 tot en met 29 heb gekregen.

Alvast bedankt! Tot 5 december, lieve Sint!

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Miriam Mars
Miriam Mars
Miriam (54) woont samen met JP en Kater Koos ergens in Brabant. Naast haar werkzaamheden als ZZP'er, werkt ze ook parttime voor een golfschool. Sinds 2021 is ze, naast moeder van twee volwassen kinderen, oma van Jan. Als de in Dubai woonachtige Jantje met zijn ouders in Nederland is laat ze alles uit haar handen vallen voor hem en is ze onbereikbaar voor iedereen. Meer weten? Op Instagram miriammars1968 laat ze alles zien. Nou ja. Bijna alles.

RECENTE ARTIKELEN