3 hotels in Brussel die smeken om een paar dagen bij de zuiderburen

-

Acda & De Munnik bezongen het fraai: ‘Ik ga links want ik moet rechts
En we gaan nog niet naar huis, ik speel Brusseltje vannacht’. Maar ook daar wil je een plekje om tot rust te komen. We hebben drie gouden adresjes voor je, die smeken om een paar dagen Brussel.

Hotel Fleur de Ville

(c) Hotel Fleur de Ville

Gevestigd in een 19e-eeuws bankgebouw, in het bruisende hart van Brussel, vind je het elegante, gloednieuwe boetiekhotel Hotel Fleur de Ville. Met een eclectisch interieur dat erfgoed en moderne elegantie combineert, beschikt het hotel 45 stijlvolle kamers en 6 luxe suites, een privé wellnessruimte, en een restaurant in de voormalige raadzaal.

Cardo Brussels

(c) Cardo Brussels

Deze zomer opent Cardo Brussels haar deuren: hip, kleurrijk, kunst, comfort, en zwanze, ofwel een luchtige kijk op het leven. Het hotel vol ‘Belgitude’ ligt in het zakendistrict aan het Rogierplein, maar het is slechts een paar minuten lopen naar het centrum. Rooftop pool, dertig verdiepingen, prachtig uitzicht en als je binnenkomt word je op een scherm in een cartoon avatar veranderd. Qua decor is het een soort liefdesbaby tussen Kuifje, de Smurfen en Magritte.

Botanic Sanctuary Antwerp

(c) Botanic Sanctuary Antwerp

Het Botanic Sanctuary Antwerp nog nieuw genoeg om in dit rijtje te passen: deze wedergeboorte van een 15de eeuws klooster biedt vijfsterren luxe en sereniteit in het hart van de stad. De 108 kamers en suites van het hotel zijn verdeeld over 5 gebouwen: het klooster, de pastorie, Sint-Joris, Sint-Elisabeth en de voormalige woning van Filips Van Marnix. Goddelijk ontbijt, drie gastronomische restaurants en een spa van drie verdiepingen, op tien minuten lopen van het Centraal Station.

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN