25 redenen om vooral niet te gaan sporten

-

Sporten? Miriam bedacht 25 HEEL goede redenen om er niet aan te beginnen. Wij proppen tijdens het lezen van haar lijstje nog gezellig een roze koek naar binnen en proosten vanmiddag met een glaasje prosecco.

1. Omdat het je niet boeit dat je naarmate je ouder wordt steeds meer spiermassa verliest.

2. Omdat je denkt: Nou en dan verschrompelen die spieren in je kont en krijg ik zo’n zwabberende broek aan de achterkant. Nou èn?

3. Omdat de spieren in je gezicht ook verslappen waardoor je rimpels krijgt maar dat geeft niks want je moeder had die ook.

4. Omdat je het wel geinig vindt dat wanneer je iemand uitzwaait je bovenarmen seconden lang door blijven wiebelen terwijl die auto allang de straat uit is.

5. Omdat niets je van het eten van roze koeken kan weerhouden zolang jij maar gewoon met een open knoop en ritssluiting de straat op durft te gaan.

6. Omdat je het, behalve in je bed, haat om te zweten en te hijgen tegelijkertijd.

7. Of het haat om ergens op te lopen, mee te roeien of op zit te fietsen en dan gewoon doelloos op je plek blijft staan.

8. Omdat je echt niet in je uppie die sportschool binnen durft te lopen omdat je namelijk een buitenaards wezen bent.

9. Omdat je het tillen van gewichten associeert met de apotheker uit lang vervlogen tijden.

10. Omdat je squatten een smerig woord vindt en steeds verwart met squirten en daar heb je ook geen behoefte aan.

11. Of omdat je lungen steeds verwart met lunchen.

12. Omdat je het stom vindt om met je billen op de grond en je schouders gesteund tegen een fitnessbank een barbell op je heupen omhoog te moeten duwen terwijl je met je billen net moet doen alsof er een muntstuk van twee euro tussen geklemd zit.

13. Omdat je het niet aandoenlijk vindt hoe twee knulletjes met hele dunne armpjes en kinderbeentjes waar net de eerste haartjes opgroeien elkaar tijdens hun fitness routine aanmoedigen. (Yes Kelvin ga door je kunt het je kunt het! En nu mag ik!)

14. Omdat je het niet supergrappig vindt om een schaars geklede millennial vol in de make up de sportschool in te zien wandelen om daar selfies te gaan maken terwijl ze poseert voor de spiegel in haar sportpakske om vervolgens een half uur haar Instagram feed te gaan zitten bekoekeloeren.

15. Omdat het idee dat je de andere dag spierpijn zou kunnen gaan krijgen je nu al naar de fles wijn, de Advil en de maagbeschermers doet grijpen.

16. Omdat je ná je training dierlijke (wat? vlees/ eieren?) of plantaardige (wat? brood, noten, koolhydraten?) proteïnen moet eten en dat is slecht voor het milieu en je cholesterol.

18. Omdat je toch al een hond hebt waar je elke dag een blokje mee om gaat.

19. Omdat wanneer je aders aan het dichtslibben zijn je dat vast allang had opgemerkt.

20. Omdat jouw botten niet zo snel zullen ontkalken want je drinkt al je hele leven melk.

21. Omdat je er zeker van bent dat alles met een reden gebeurt en je het lot dus niet moet tarten.

22. Omdat, als God had gewild dat wij zouden gaan sporten hij wel trimbanen en klimparcoursen had verzonnen in de natuur.

23. Omdat je echt geen idee hebt wanneer je dat zou moeten gaan doen tussen je werkzaamheden, het managen van je gezin, het gemantelzorg en je sociale verplichtingen.

24. Omdat je je been hebt gebroken. Of je arm.

25. Omdat je er gewoon het nut niet van inziet. Dat kan natuurlijk ook.

Lees ook: Goed om te weten: mensen die NIET sporten zijn vaak slim

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Miriam Mars
Miriam Mars
Miriam (54) woont samen met JP en Kater Koos ergens in Brabant. Naast haar werkzaamheden als ZZP'er, werkt ze ook parttime voor een golfschool. Sinds 2021 is ze, naast moeder van twee volwassen kinderen, oma van Jan. Als de in Dubai woonachtige Jantje met zijn ouders in Nederland is laat ze alles uit haar handen vallen voor hem en is ze onbereikbaar voor iedereen. Meer weten? Op Instagram miriammars1968 laat ze alles zien. Nou ja. Bijna alles.

RECENTE ARTIKELEN