25 dingen die zeker gaan gebeuren op het eindexamenfeest

-

Hoera, de eindexamenuitslag is binnen en jawel – de hele bubs is geslaagd. Kan je bloedje nog één keer knallen met zijn vrienden. Zet je schrap, zet teiltjes en grootverpakking paracetamol klaar en begin alvast met schietgebedjes.

WANT DIT KAN ER ALLEMAAL GEBEUREN

 1. Hij gaat naar een feest zonder ouderlijk toezicht. En je hoort steeds de sirenes van de hulpdiensten die kant op gaan. Maar je mag Onder Geen Beding Bellen. Enjoy!
 2. Ze gaat naar een feestje van een bevriende pyromaan die wat miljoenenklappers en een paar illegale bommen van oudjaar heeft bewaard. Yay?
 3. De vuurwerkliefhebber is het type dat ongeduldig wat spiritus op een trage barbecue giet. En ja, ze gaan barbecueën. Ze gaat hem ook helpen. Begin maar alvast met schietgebedjes.
 4. Als de stemming erin zit, zal er getwerkt worden. Niets aan te doen.
 5. By the way, is ze ooit zo mooi geweest? Je weet nog precies hoe ze rook toen je haar voor het eerst in je armen hield. Niet-gaan-huilen-niet-gaan-huilen.
 6. Je online-savvy puber heeft de uitnodiging aan haar vrienden (‘Iedereen is welkom!’) toch per ongeluk op openbaar gezet, #VisioenenVanProjectX
 7. Geen achttien, geen druppel? Hahahahaha!
 8. Een verantwoordelijke gastvrouw laat binnenkomers blazen, stuurt indrinkers weg en controleert flesjes spa blauw op wodka. Wij kennen niet één zo’n moeder en daar schamen we ons diep voor.
 9. Volgens pedagogen en kinderpsychologen moet je veel met je puber praten over alcohol, groepsdruk en feestjes.
 10. Pedagogen en kinderpsychologen hebben zelf meestal geen pubers.
 11. Nog een zegen dat alcoholvrij bier tegenwoordig hot is.
 12. Hormonen gieren, adrenaline suist en de geslaagden voelen zich vrij en onaantastbaar. Check gerust even vooraf je inboedel- en/of aansprakelijkheidsverzekering.
 13. Wie een vijver heeft, kan er vanuit gaan dat hier meerdere personen in terecht zullen komen.
 14. Af en toe wat uit koelkast pakken en je boven weer terugtrekken voor Netflix heeft een stichtende werking op de feestgangers bij je thuis.
 15. Het lawaai zal oorverdovend zijn, de muziek zal niet om te harden zijn. Het is niet anders.
 16. Meiden die net nog naar elkaar stonden te snerpen, kunnen opeens als BFF’s losgaan op Kendrick Lamarr. Probeer het maar niet te begrijpen, keer terug naar je serie.
 17. Er zijn maar een paar onbekende raddraaiers introducés voor nodig om van een feestje een relletje te maken, #checkdegastenlijst
 18. Er zal worden gerookt. Het is om te janken, maar als je geen asbakken neerzet, kun je nog dagenlang peuken uit je gazon plukken.
 19. Het feestje zal duurder uitpakken dan je had gepland en dan was afgesproken.
 20. Voorstellen rond snoepgroente en hummus zullen ongeduldig worden afgewezen. De catering moet hot zijn, veel kleurstoffen bevatten en liefst ook veel zout en suiker. Pringles Hot & Spicy, Doritos Roulette, van die dingen.
 21. Er zal iemand kotsen, vallen, een bloedneus krijgen. Hou Rennies, pleisters en paracetamol paraat.
 22. Vooraf gewaarschuwde buren die mild zijn gestemd met bloemen en bonbons komen na middernacht toch klagen over de geluidsoverlast.
 23. Er zal gevoosd worden op plekken die je niet voor mogelijk had gehouden.
 24. Wees niet beledigd als het gezelschap vervolgens naar een afterparty gaat. Wees gewoon blij dat je je huis – of wat daar van over is – weet voor jezelf hebt.
 25. De volgende ochtend zullen er een of meerdere brakke feestgangers aan het ontbijt verschijnen, terwijl je geen idee had dat je logés had, laat staan waar ze geslapen hebben. Zoiets heet een geslaagd eindexamenfeest.

LEES OOK 50 tekenen dat je een overbezorgde moeder bent 

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN