24 Geluiden waar ik (bijna) moordneigingen van krijg

-

Smakken, slurpen, snurken, tikken… Edith wordt knettergek als ze sommige geluiden hoort. Best wel veel geluiden, eigenlijk.

 1. Slurpen. Ik zie de lepel al naar de mond gaan en ja hoor, de soep gaat niet normaal naar binnen, maar wordt luidruchtig met lucht naar binnen gezogen. Wie kan daar nou wél tegen? Hetzelfde geldt voor slurpen van thee en koffie.
 2. Smakken, vooral door mensen die met open mond eten en je een intiem kijkje gunnen in wat zich daar tussen de kiezen afspeelt.
 3. Hoorbaar doorslikken van een slok thee, koffie of limonade, met name in combinatie met een bewegende adamsappel.
 4. Happen: als puber kon ik om niets zo kwaad worden als over hoe mijn vader zijn tanden in een appel zette, met een duidelijke hoorbare hap de halve appel afbeet en die hoorbaar verwerkte tussen zijn kaken.
 5. Het knisperen van een zak chips, snoep, koekjes, mensen hou er mee op, waar blijft de geluidloze (en milieuvriendelijke) verpakking?
 6. Het eten van chips, dat crunch-geluid dat maar door –en doorgaat, daarvan verander ik opeens in een voorstander voor het afhakken van grijpgrage handjes.
 7. Het eten van popcorn of iets anders in de bioscoop, dat misschien minder geluid maakt, maar waarvan de lucht irritant tot in mijn bubbel doordringt.
 8. Luidruchtig geeuwen. Ja, dat doen sommige mensen, ze trekken mijn aandacht naar hun openstaande muil waar ik met liefde een oude sok in wil proppen.
 9. Fluiten en neuriën, vooral zo erg omdat ik dat leuk en gezellig zou moeten vinden, wat me tot een nog grotere zuurpruim maakt.
 10. Meezingen, zeker als dat vals is.
 11. Schenkgeluiden, van thee in een kopje of water in een glas, geen idee waarom, maar niet te verdragen.
 12. Vingerkootjes kraken, er zijn mensen die dat doen. Knak knak doet het dan, alsof ze hun vingers breken, rillingen over mijn lijf.
 13. Snuivend ademhalen, vooral in wachtkamers.
 14. Niezen op een aanstellerige hatsjie manier, hoog van toon en meermalen achter elkaar.
 15. Neus snuiten is te doen, maar het geluid van je neus ophalen is ronduit walgelijk.
 16. Mensen met oortjes in, die de maat van hun voor mij niet te horen muziek meetrommelen met hun vingers of voeten.
 17. Neurotisch getik met een pen op een tafel.
 18. Boeren. Ik ken niemand die van het geluid van een boer houdt, maar er zijn er genoeg die boeren laten en doen alsof dat grappig is, maar wat is er grappig aan een scheet die er aan de bovenkant in plaats van aan de onderkant uitkomt?
 19. Over scheten hoef ik het helemaal niet te hebben.
 20. En ook niet over nachtelijke snurkers.
 21. Kletterend plasgeluid, ook vanachter een gesloten wc-deur.
 22. Het alarmgeluid elke eerste maandag van de maand om 12 uur doet me denken aan spruitjes, grijze luchten en vooral aan saaiheid. Klonk het vroeger niet op elke maandag van de week?
 23. Het ouderwetse rinkelgeluid dat op een mobiele telefoon afgaat.
 24. Het gepraat van mensen onder mijn slaapkamerraam, net voordat ik in slaap val.

Maar het geluid van een goed geslagen tennisbal tegen een racket vind ik prachtig.
Of het kraken van je schoenen in de sneeuw.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN