24 dingen die ik denk als een vriendin voorstelt te gaan stappen

-

Ooit stond Irma tot diep in de nacht in de kroeg om uiteindelijk door de uitgestorven, donkere straten naar huis te wankelen. Tegenwoordig denkt ze de raarste dingen als een vriendin belt met het voorstel vanavond gezellig te gaan stappen:

 1. Gezellig!
 2. Dat is zó lang geleden
 3. Lief wil ook mee, zegt hij. Echt weer eens een ouderwets avondje stappen. Yes!
 4. Moet ik wel geld pinnen
 5. Hoewel, van dat geld kunnen we ook lekker uit gaan eten
 6. Niet zeuren. Laat ik nou ook eens jong en hip doen
 7. Wat doe ik aan?
 8. Op mijn hakken van vroeger kan ik geen drie stappen meer zetten zonder afschuwelijke pijnen
 9. Het is wel donker buiten
 10. En koud
 11. Normaal gesproken verlang ik rond deze tijd naar mijn bed
 12. Het liefst zou ik nu even mijn ogen dichtdoen
 13. Ben zo moe
 14. Ik kan beter niet drinken vanavond. Dan ben ik morgen geen mens
 15. Is mijn hele zondag naar de maan
 16. Tegenwoordig heb ik na drie glazen al een kater
 17. Maar ja, een hele avond stappen op spa?
 18. En stel dat iedereen in de kroeg twintig is. Met wie moeten we dan praten?
 19. Er is leuke tv vanavond
 20. Ik kruip net zo lief op de bank, lekker tegen elkaar aan
 21. Kopje thee in plaats van een glas wijn
 22. Dekentje, kaarsjes
 23. Schat, zeg eens eerlijk: heb jij echt zin om uit te gaan?
 24. Nee? Jij blijft ook liever thuis?

Lees ook Een echte vriendin vertelt je keihard de waarheid 

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Irma van Schaijk
Irma van Schaijk
Irma is 53, heeft een latrelatie met Rob (al lijkt het soms meer op samenwonen) en woont in Bergen op Zoom. Haar vier kinderen zijn het huis uit, maar gelukkig zorgen twee katten en een ondeugend teckeltje voor genoeg leven in huis. Ze werkt als journaliste en heeft haar eigen tekstbureau.

RECENTE ARTIKELEN