24 x waarom ik dolgraag Máxima wil zijn

-

Irma wil heel graag ruilen met de koningin. Want: mooie jurken, lakeien die chocola presenteren op zilveren blaadjes, jubelende menigten en je ziet nog eens wat van de wereld. En nooit, helemaal nooit, hoef je je huis te poetsen.

  1. Van geborduurd zomerbloesje tot prachtige avondjurk, Max heeft het allemaal.
  2. Oké, ze is al prachtig van zichzelf, maar toch: zo stapt zij vast niet ’s ochtends uit bed.
  3. De haren perfect geföhnd, perfect in de make-up, tas matcht bij jurk, jas en schoenen.
  4. Ik wil ook een legertje kappers, stylisten, visagisten en wat zo’n koningin nog meer heeft.
  5. Dan word ik vast ook beeldschoon.
  6. Zodra haar dochters streken krijgen, glimlacht ze liefjes, draagt ze de meisjes over aan haar hofdames en gaat gezellig een lintje doorknippen op Curacao.
  7. En noemt dat werk.
  8. De stulpjes van de koninklijke familie in Nederland zijn ook al zo aardig. En dan hebben ze ook nog een leuk vakantiehuisje in Griekenland. Met zwembad en tennisbaan.
  9. En Max hoeft al die huizen nooit te poetsen. Nooit. Waarschijnlijk weet ze niet eens hoe een stofzuiger eruitziet.
  10. Nou ja, Willem-Alexander is niet meteen mijn droomman. Maar hij heeft geld, status en aan haar stralende glimlach te zien nog een paar andere kwaliteiten.
  11. Staatsbezoekje in China, werkbezoek in Zuid-Afrika, even naar Aruba. Je ziet nog eens wat van de wereld.
  12. Wil je naar een concert, musical of de Olympische Spelen – Máxima kent het woord ‘uitverkocht’ niet.
  13. Alle mannen smelten als ze haar zien. Van Karl Lagerfeld tot de paus.
  14. Je kunt je man ‘een beetje dom’ noemen zonder meteen ruzie te krijgen. Geen echtgenoot die beledigd met de deuren slaat, maar duizenden onderdanen die je megaschattig vinden.
  15. Op Koningsdag hoef je niet uren op een kleedje te zitten om je oude rommel kwijt te raken. Nee, je wordt keurig rondgeleid langs leuke dingen. Beetje lief lachen, zwaaien, koekhappen en dan snel naar huis om in je joggingbroek op de bank te hangen. Weer een werkdag achter de rug.
  16. Geen zin om te werken, dan plan je gewoon een weekje vrij. Niemand die er om maalt en er hangt een bijzonder leuk salaris aan vast.
  17. Je hoeft je nooit zorgen te maken over hoe je het einde van de maand haalt.
  18. Je kinderen kunnen altijd naar het gymnasium (ook al dacht je dat het hooguit mavo zou worden. Als ze een goede dag hadden).
  19. Als je schoonmoeder haar eigen kasteeltje heeft, komt ze vast niet iedere dag checken of de dochters hun bordje wel netjes leegeten en je paleis wel netjes is gepoetst.
  20. Ga ik naar de plaatselijke braderie met een hoed op mijn hoofd, dan gillen mijn kinderen: ‘Ma, doe nou eens normaal!’ Als je koningin bent mag je altijd een hoed op. Killerheels dragen. In een lange jurk verschijnen. Niemand die je uitlacht of gilt van afgrijzen.
  21. Bak eens per jaar pannenkoeken tijdens NL Doet en iedereen vindt je ge-wel-dig. Niemand die vraagt of je morgen weer piepers schilt. Of broodjes smeert.
  22. Wedden dat Willem zijn gemalin geen strijkijzer geeft voor haar verjaardag? Ik gok op goud en diamanten. Dat is pas een leuk verjaardagscadeau, mannen!
  23. Bij het eerste overgangskwaaltje draaft er meteen een legertje artsen op. Niemand roept: ‘Daar moet je  mee leren leven, meid.’
  24. Eén traan en je bent de held van het land. Terwijl wij zakdoeken vol janken. En wat levert het ons op? Een rode neus en traanogen. That’s all.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Irma van Schaijk
Irma van Schaijk
Irma is 53, heeft een latrelatie met Rob (al lijkt het soms meer op samenwonen) en woont in Bergen op Zoom. Haar vier kinderen zijn het huis uit, maar gelukkig zorgen twee katten en een ondeugend teckeltje voor genoeg leven in huis. Ze werkt als journaliste en heeft haar eigen tekstbureau.

RECENTE ARTIKELEN