19 dingen die ik helemaal niet mis sinds ik 50+ ben

-

Als je al onze stukjes op Saar leest, missen we heel wat. We missen de gezellige 70- en 80er jaren, we missen oranje behang en paarse vloerbedekking, we missen onze oma’s, onze moeders en onze baby’s. Maar er is ook een heleboel dat Irma niet mist.

Zoals:

 1. Het van hot naar her rijden met de kinderen: de een zat op voetbal, de ander op turnen of op paardrijden. Nu kom ik na werk thuis, plof ik naast mijn lief op de bank met een glaasje wijn en is het werk gedaan.
 2. Iedere dag gezond eten. Altijd maar weer broccoli en bloemkool maken, glazen melk drinken en bruin brood eten. Als goed voorbeeld. Nu eten we vooral gebakken eitjes en broodjes knakworst en hoef ik me niet eens schuldig te voelen.
 3. Altijd maar perfect lopen wezen. Met de perfecte outfit, perfecte kinderen, een perfecte baan en een al even zo perfect huis. Nu rommel ik maar wat aan in joggingbroek en zie: echtgenoot (nummer 2 dan wel) is supertevreden.
 4. Werk en kinderen combineren. Er was áltijd wel een studiedag, ziek kind of vakantie.
 5. Eten dat overal tevoorschijn kwam. Boterhammen in een zakje onder het bed, lege chipszakken achter de verwarming, plakkerige dropjes in jaszakken.
 6. Altijd dingen die kwijt waren. “Mám waar is mijn agenda/sleutel/portemonee/schrift/schoolboek/schoenen/fiets” (hoe raak je in godsnaam een fiets kwijt?!)
 7. Nooit kunnen uitslapen omdat de wedstrijd op zaterdag/zondag al om 9.00 begon 50 km verderop.
 8. Nee zeggen tegen slagroomtaart, ijscoupes en chocola. Die paar kilo extra maakt nou ook niet meer uit.
 9. Puberbuien. Toen niks goed en alles verkeerd was en ik de slechtste moeder ever.
 10. Uitgaan, dronken worden en mezelf de hele dag erna doodziek voelen. Laat mij maar met een kopje thee op de bank hangen.
 11. Tijdens ouderavonden horen dat kind 1,2,3 of 4 nóóit luisterde. Uiteindelijk zijn ze toch prima op hun plek gekomen.
 12. Op hoge hakken lopen. Geef toe: die platte stappers lopen toch echt een stúk lekkerder.
 13. Ieder dubbeltje omdraaien voor nieuwe voetbalschoenen/schoolreisjes/verjaardagscadeautjes. Nu kan ik van dat geld gewoon uit eten of op stedentrip, wat een luxe!
 14. Drie wassen per dag draaien. Of er nooit een eind aan kwam.
 15. Ongesteld zijn (of tenminste: dat hoop ik binnenkort nooit meer te missen).
 16. Chips willen pakken voor bezoek en er achter komen dat alles op is.
 17. Altijd maar up to date blijven. Niemand die er nog van opkijkt als mams niet weet hoe die app werkt.
 18. Bang zijn dat anderen me een slechte moeder vinden. Mijn kinderen zijn opgegroeid tot fantastische mensen, dus ergens zal ik wel iets goeds gedaan hebben.
 19. Op zoek zijn naar de perfecte man. Heb ik al gevonden.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Irma van Schaijk
Irma van Schaijk
Irma is 53, heeft een latrelatie met Rob (al lijkt het soms meer op samenwonen) en woont in Bergen op Zoom. Haar vier kinderen zijn het huis uit, maar gelukkig zorgen twee katten en een ondeugend teckeltje voor genoeg leven in huis. Ze werkt als journaliste en heeft haar eigen tekstbureau.

RECENTE ARTIKELEN