18 Dingen die wij wensen voor Koningsdag 2018

-

Feestcomité der Nederlanden: lezen jullie even mee? Dit zouden wij Saartjes graag zien op komende Koningsdag. Jullie hebben nog een krap maandje voor de organisatie, dus hup, aan het werk! 

De dag nadert met rasse schreden dat we het halve koningshuis bij Saar kunnen verwelkomen. Koningin Máxima wordt in mei 47, prinses Laurentien 52, prinses Mabel tikt de 50 bijna aan en ook prinsessen Marilène en Anita zijn eind 40.

LEES OOK: De mooiste prinsen, prinsessen en koninginnen van Europa

Op 27 april zit Marjolein dan ook aan de tv gekluisterd, hopend op zoveel mogelijk Saar-momentjes. 18 dingen die ze dan hoopt te zien

 1. De koningin en prinsessen die jurken met wijde mouwen dragen, zodat er tijdens het zwaaien flink wat koele lucht onder de oksels gewapperd kan worden.
 2. Een prinses die zo onopvallend mogelijk aan haar jurk trekt omdat de stof wel erg aan haar rug blijft plakken.
 3. Prachtige hoedjes waar het droge piekhaar dat die ochtend met geen mogelijkheid in model te krijgen was, onder verstopt wordt.
 4. Een hoogheid die verwilderd om haar heen kijkt omdat ze niet meer weet wat ze hier ook alweer kwam doen en dat een hofdame haar snel in het oor fluistert dat het de bedoeling is dat ze gaat zaklopen.
 5. Een onbewaakt moment waarin een Saargerechtigde prinses even niet glimlacht en knorrig voor zich uitkijkt.
 6. En dat de echtgenoot in kwestie dan met een boogje om haar heen loopt.
 7. Máxima en Laurentien die bokkige pubers de straat door duwen.
 8. En vriendelijk glimlachend hun puberdochters en -zoon toesissen dat ze twee weken geen schermtijd krijgen als ze niet als de donder gaan wuiven.
 9. Hoogheden die dralen bij die knappe twintiger met blote bast en woeste baard die een oude ambacht laat zien. Pottenbakken ofzo, iets met zijn handen, waar de koninklijke dames wat van in de war raken.
 10. Prinsessen die beheerst doch snel op de hapjes afstevenen, er dient zich weer een vreetkick aan.
 11. Die extra rol die er van de ene op de andere dag opeens was? De prinsessen hebben daar mode-ontwerpers en personal trainers voor. Of anders een strategisch omgeslagen Pashima.
 12. Een beveiliger die als een stofzuiger achter de hoogheden aanloopt omdat ze om de haverklap dingen vergeten mee te nemen of laten vallen.
 13. Af en toe is er opeens wat meer ruimte om de koningin of een prinses heen. Assistenten kijken zo neutraal mogelijk, publiek in de buurt trekt z’n neus even op en kijkt zijn of haar buur beschuldigend aan. ‘Heb jij…?’
 14. Dat de prinsessen, terug in de koninklijke bus, staan te dringen bij de wc.
 15. Maxima mag natuurlijk voor. Daar ben je koningin voor.
 16. En als de bus wegrijdt gaan de dames op hun stoel zitten, klappen `m achterover en gaan een dutje doen. Even bijkomen van weer een nacht zweten.
 17. Het spreekt vanzelf dat daar luidruchtig bij gesnurkt wordt.
 18. `s Avonds viert Willem-Alexander zijn verjaardag voor vrienden en familie. Iets waarover hij wel getwijfeld heeft, want de dames zijn zo lichtgeraakt de laatste tijd. Maar ze zetten het op een allemachtig zuipen en slapen eindelijk weer eens een nacht door.

Niets meer missen?
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Marjolein van Rest
Marjolein van Rest
Marjolein van Rest (47) is journalist en schrijfster, woont in een Vinexwijk en heeft zwarte band karate. Ze wilde vroeger leeuwentemmer worden, tegenwoordig droomt ze van een rol in een Bond-film. Marjolein heeft een vriend en drie puberkinderen.

RECENTE ARTIKELEN