17 (soms gruwelijke) voornemens voor december

-

Margriet wil de laatste weken van 2023 overleven als Verstandige Vrouw. Bij Saar lezen we vol bewondering en soms met afgrijzen haar voornemens. En wensen haar veel succes. Vooral met punt 3, 5 en 7.

 1. Niet: de wereld een maandje tegen je grijze uitgroei laten aankijken. Wel: ‘Kapper, gaan we voor gitzwart of platinablond?’
 2. Niet: ‘Huh, een zes terwijl je helemaal niets hebt uitgespookt?’ Wel: ‘Knap hoor, om alleen met opletten in de klas zo’n ruime voldoende te halen.’
 3. Niet: denken dat je botten nu wel erg zwaar worden. Wel: tjoptjop, even dat sportschoolabonnementje afstoffen.
 4. Niet: ‘Zit je nu alweer te gamen?!’ Wel: ‘Lieverdje, koop van mijn geld maar een paar mooie skinnetjes op Fornite.’
 5. Niet: denken: wat maakt die ene chocoladeletter nou uit. Wel: je voornemen de hele dag op één worteltje te knagen.
 6. Niet: denken dat na de eerste helft van het chocoladeletteralfabet ook de tweede helft moet volgen. Wel: een gezonde brok 95%-pure chocola nemen.
 7. Niet: bier na wijn na prosecco na gin-tonic. Wel:een glas verse gemberthee.
 8. Niet: hopen dat die achtduizend vakantiefoto’s vanzelf in een fotoalbum terechtkomen. Wel: aan de bak met een online fotoboek.
 9. Niet: loeren naar je buikrol en diepe fronsrimpel. Wel: blij zijn met je enorme empathische vermogen en grenzeloze bescheidenheid.
 10. Niet: comfortabele Uggs kopen. Wel: kekke boots met panter- of zebraprint
 11. Niet: een feest geven voor tweehonderd man met oesters en champagne. Wel: een vluchtelingengezin te eten vragen.
 12. Niet: plofkip kopen omdat het zo lekker goedkoop is. Wel: flexitariër worden.
 13. Niet: Magister elke minuut checken op ‘te laat’, ‘huiswerk vergeten’ of ‘rode kaart’. Wel: Magister links laten liggen.
 14. Niet: wachten tot je depressief bent van de opvliegers en je botten vanzelf broos worden. Wel: naar de huisarts stappen voor hormoontherapie.
 15. Niet: wachten tot je opdrachtgever spontaan aanbiedt je honorarium met 50% te verhogen. Wel: vriendelijk informeren of er wat rek zit in het budget.
 16. Niet: stoppen met werken omdat de Postcodeloterij statistisch gezien in jouw straat moet vallen. Wel: stoppen met alle loterijen en na een jaar van het uitgespaarde geld een retourtje Tenerife boeken.
 17. Niet: de auto pakken als het regent. Wel: een Über…de fiets pakken.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Margriet Zuidgeest
Margriet Zuidgeest
Margriet (51) is getrouwd met Walter en met haar werk (journalist/tekstschrijver voor o.m. Libelle, over gezondheid). Ze moedert over twee sportieve jongens van 13 en 15. Wars van #geluksmomentjes en #lovemylife. Dol op knisperkoude wijn, tennis en gezelligheid.

RECENTE ARTIKELEN