15 Dingen in huis die verraden dat je 50-plus bent

-

Niet dat Irma nou zo oudbollig is, echt niet. Eiken tafels met daarop kleedjes komen er bij haar voorlopig nog niet in. Toch zijn er genoeg dingen in huis die haar ware leeftijd verraden. Want zeg nou zelf, wie is nou nog in het bezit van een dvd-speler?

LEES OOK: 30 x dat je denkt: shit, ik ben toch echt 50plus

 1. Hoge hakken staan niet meer in de kast. Hooguit nog één paar met een klein, beschaafd hakje, maar stiletto’s zijn inmiddels uitgestorven. Vermoeide benen, pijnlijke voeten, rugpijn: ik heb het er niet meer voor over.
 2. Ook de strakke jurkjes zijn verdwenen. Sinds mijn dochter vlak voor een evenement op haar school zei: ‘Mam, je trekt toch geen strak jurkje aan, hè?’ koop ik alleen nog maatje tent.
 3. Vroeger kocht ik iedere vrijdag wel een paar flessen wijn. Een flesje met vriendinnen, een glas bij het eten, een port voor het slapengaan. Sinds ik na één glas al een megakater kan verwachten, blijven de flessen wijn gewoon waar ze horen: in de supermarkt.
 4. Strings koop ik niet meer. Leuk als je een mooi, strak, twintigjarig achterste hebt, maar dat is al lang geleden. En geef toe, ze zitten niet eens lekker.
 5. Nog een verdwenen item: bikini’s. Die heb ik al zo lang niet meer gedragen dat ik niet eens meer weet hoe ze eruitzien.
 6. Weggestopt in een laatje: jawel, een bril. Ik heb me er lang tegen verzet, maar het is zover, ik ben overstag. Dat gedoe met lenzen ging me de keel uithangen en alles wazig zien was het ook niet helemaal. Dus nu zie ik beter (en leg ik me er maar bij neer dat ik eruitzie als mijn oma).
 7. Er is ook iets voor teruggekomen. In mijn kast vind je tegenwoordig heel veel verpakkingen haarverf. Om de grijze haren te camoufleren.
 8. In plaats van oogschaduw in alle kleuren en glitternagellak staat er nu antirimpelcrème in mijn douchekastje.
 9. Was ons huis vroeger strak en modern, we zijn nu over naar meer gezelligheid. Kussens, dekens, een kachel. Alles voor een gezellige avond netflixen (in plaats van swingen in de kroeg).
 10. Niet veranderd: mijn cd-verzameling. Welnee, die is nog precies als vroeger. Met één klein verschil: toen waren Abba en de Bee Gees nog hip, nu zijn ze (volgens mijn kinderen dan) ontzettend ouderwets. Bovendien: ‘Ma, je kunt tegenwoordig alles downloaden, hoor.’
 11. Wat je dus echt nooit bij een twintiger zult vinden: het plankje met video’s en cd’s.
 12. Met bijbehorende video- en cd-recorder (beiden al eeuwen niet gebruikt, maar weggooien…)
 13. De weegschaal, waarop ik vroeger ieder grammetje nauwgezet bijhield, staat nu te verstoffen onder het bed. Kan mij het schelen.
 14. Spullen van de kinderen verdwijnen langzaam uit huis. Kleren, oud speelgoed, make-up van jaren terug, allemaal niet meer nodig.
 15. Nu is het dus wachten op de herintreden van de box, wiegje en wipstoeltje. Op de komst van kleinkinderen dus.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Irma van Schaijk
Irma van Schaijk
Irma is 53, heeft een latrelatie met Rob (al lijkt het soms meer op samenwonen) en woont in Bergen op Zoom. Haar vier kinderen zijn het huis uit, maar gelukkig zorgen twee katten en een ondeugend teckeltje voor genoeg leven in huis. Ze werkt als journaliste en heeft haar eigen tekstbureau.

RECENTE ARTIKELEN