14 redenen om mijn leven vooral niet te verlengen

-

Het bleek goddank fake news te zijn, maar toen Edith hoorde dat één glas wijn per dag al ongezond zou zijn, greep ze meteen naar de fles. Omdat ze een rebel is. En het helemaal heeft gehad met de hysterie rond het thema levensverlenging. 

Hierom wil ik mijn leven niet verlegen

 1. Ik hoor mijn lijf nu al kraken als ik opsta.
 2. De ouderenzorg staat onder druk en dan moet de grote grijze golf nog komen. Wie gaat dat betalen?
 3. Ik heb geen zin in nare medische behandelingen, ik wil helemaal niet lijden.
 4. Als iedereen stokoud wordt, drogen de pensioenen op en moeten we werken tot we erbij neervallen.
 5. Als je dat nog kunt, want om te kunnen werken moet je wel gezond zijn.
 6. Het komt erop neer dat je geld moet hebben om een beetje comfortabel oud te worden. En ik heb geen geld.
 7. Gezond oud worden doe je onder andere door positief en optimistisch te zijn en op een of andere manier lukt me dat niet als ik aan levensverlengende maatregelen denk.
 8. Yoga, mediteren, smerige goji-bessen en chiazaad, stress vermijden, elke avond op tijd naar bed – hoe saai kan het zijn.
 9. Al de dingen die je op moet geven: nooit meer een tweede of derde glaasje wijn als het gezellig wordt, laat naar bed, patat met mayonaise, liters koffie of reizen naar verre landen waar je malaria kunt oplopen.
 10. Ik ben meer van carpe diem. Ik kan immers morgen onder de tram lopen.
 11. Oud worden in een samenleving waar zo weinig respect is voor ouderen, vind ik ook niet echt aantrekkelijk.
 12. Eenzaam oud worden omdat je geen partner of kinderen hebt, lijkt me afschuwelijk.
 13. Als het morgen mijn tijd is, heb ik een prachtig leven gehad.
 14. En als ik klaar ben met leven, hoop ik zelf het heft in handen te nemen zonder dat iemand  levensverlengende maatregelen voor me neemt.

LEES OOK: Waarom mensen die tuinieren langer leven

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN