12 films voor als je even flink wilt janken

-

Niks heerlijker dan een potje huilen met veel snot en duizend tissues. Om je op gang te helpen presenteren wij de Top 12 van tranentrekkende films. 

 1. The Pursuit of Happiness
  Film die ten onrechte wordt onderschat. Vader en zoon Will en Jaden Smith spelen in de film vader en zoon. Dat alleen is al om te janken.
 2. Marley & Me
  Omdat er niets zo fijn is als een trieste film waarin een hond meespeelt.
 3. Up
  Niet alleen triest, maar ook ongelooflijk mooi, hartverwarmend en zoet.
 4. Titanic
  Omdat werkelijk alles aan deze film romantisch en tragisch is.
 5. The Lion King
  Musafa die zijn zoon Simba probeert te redden. Nimmer hebben wij iets mooiers gezien.
 6. Of Mice and Men
  Een oudje, maar een gegarandeerde tranentrekker. Als je het originele Of Mice and Men-boek niet hebt gelezen, moet je dat zeker doen voordat je de film ziet. Als je niet bekend bent met de plot, is het van begin tot eind nogal eh … verwoestend.
 7. Boys don’t Cry
  Jongens huilen misschien niet, maar dat zullen ze wel doen bij deze gekke, trieste film. Over een jonge man, die wordt mishandeld en vermoord omdat hij transgender is. Hartverscheurend, schokkend, eerlijk.
 8. Brokeback Mountain
  Wij gaan sowieso huilen van elke film met Heath Ledger in de hoofdrol, maar als je volledig hysterisch wilt worden is dit tragische liefdesverhaal echt een aanrader.
 9. The Notebook
  De klassieker die alle ingrediënten heeft: aantrekkelijke acteurs in de greep van liefde, betraande reünies, tijden van liefdesverdriet, en de klassieke wending aan het einde.
 10. Toy Story 3
  Elke Toy Story-film is een kunstwerk op zich, en helemaal Toy Story 3
 11. Forrest Gump
  Als je Forrest Gump nog niet hebt gezien, dan moet je dat zeker doen. De film zit vol ongelooflijke wendingen en is ook nog eens een mooi verhaal. Run tears, run!
 12. Slumdog Millionaire
  Snotteren bij een meesterwerk – je kunt je tijd niet beter besteden.

Lees ook: De 10 fijnste filmcitaten aller tijden

Jet Gravekamp
Jet Gravekamp
Freelance journalist (nog lang geen Sara) die graag reist en voor SAAR Magazine vanuit Kaapstad zoekt naar filmpjes, fotoseries, reisbestemmingen, relevante onderzoeken en virals.

RECENTE ARTIKELEN