Jacqueline vindt samen de vuilnis buiten zetten best romantisch #IkBenSaar

-

Leuke Saar-vrouw: Jacqueline de Rooij (52) woont sinds een maand samen en is moeder van drie kinderen van 20, 18 en 17. Ze werkt fulltime als jurist bij de Nederlandsche Bank en woont in Naarden.

Wat ben je nu aan het doen?
“Ik ben aan het werk. Vroeger werkte ik parttime, maar nu de kinderen groot zijn weer hele dagen. Ik hoop dat mijn kinderen ook een baan vinden die ze met zoveel plezier doen. Vroeger dacht ik dat ik carrière moest maken, maar ik zou doodongelukkig worden van een leidinggevende functie. En waar ik niet gelukkig van word, dat doe ik ook niet.”

Hoe bevalt het samenwonen?
“Ik dacht: als je samen de vuilniszakken buiten zet, dan is dat het einde van de romantiek. Nu weet ik dáár de romantiek in zit. Tuurlijk zijn er  dingen aan mijn partner die ik raar en irritant vind. Maar ik voel niet meer zde behoefte dat te veranderen of bij te schaven. Dat brengt veel rust.”

Wat staat er op je bucketlist?
“De komende 25 jaar wil ik mijn vriendinnen veel vaker zien. We delen onze geschiedenis,kennen elkaars leuke en minder leuke kanten en we vinden herkenning en vooral heel veel plezier bij elkaar.”

Wat doe je het liefst naast je werk?
“Ik hou van hedendaagse kunst en ik volg nieuwe jonge kunstenaars door naar galeries, musea en tentoonstellingen te gaan. In dat wereldje heb ik ook mijn nieuwe vriend ontmoet. Als ik op zaterdagmiddag zeg: ‘Zullen we naar een galerie gaan?’, zal hij nooit antwoorden met: ‘Niet weer!’

Met welke man wil je het nog een keer doen?
“Als ik een mooie man zie dan zeg ik het gewoon tegen mijn vriend. Andersom doet hij dat ook als hij een vrouw leuk vind. In het begin kon ik daar onzeker van worden, nu weet ik: we vinden ook andere mensen aantrekkelijk en daar hoeven we verder niks mee.”

Jacqueline2

Wat vind je van cosmetische ingrepen?
“Het is allemaal zo gewoon: een prikje hier, een prikje daar. Ik ga ook naar de kapper en naar de tandarts, waarom zou ik niet een prikje nemen? Maar iets in mij verzet zich daartegen. Je ziet toch wel aan me dat ik 52 ben. En ik kan er gewoon leuk uitzien mét rimpels. Mijn stiefmoeder heeft veel rimpels, maar is prachtig. Ik bewonder haar voor wie ze is.”

Hoeveel geld besteed je aan kleding?
“Mijn vriend is echt een metroman. Hij vindt het leuk om de Vogue te kopen en samen te winkelen. Hij zoekt setjes uit die ik uitgebreid pas. Van hem hoor ik of iets staat of niet.”

Hoe oud voel je je?
“Mijn vader zei altijd dat hij zich 33 bleef voelen. Nu snap ik wat hij bedoelt. Ik voel me zo rond de 35, alleen heb ik veel meer zelfvertrouwen dan toen.”

Wat vind je van je leeftijd?
“Ik overweeg intern een overstap te maken en toen zei iemand: ‘Ja maar jij bent al boven de vijftig. Zouden ze je nog wel willen?’ Ik schrok en dacht: ik kan alles, ik ben goed, waarom niet? Ik snap niet waarom mijn leeftijd een struikelblok zou zijn.”

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN