11 dingen die ik elke vrouw van 30 zou willen toeschreeuwen

-

Juliette is 55 en weet precies wat ze een vrouw van 30 zou willen adviseren. Bovendien gunt ze al die meiden een kijkje in de toekomst: ‘Over tien jaar heb je net voor het eerst met je tweede man gezoend.’

LEES OOK: Juliette drinkt na veertig jaar weer eens bessen-ijs en dit was wat ze dacht

11x: dit zou Juliette zeggen tegen een vrouw van 30

 1. Weet je wel hoe móói je bent? Draag in godsnaam zo vaak mogelijk van die sexy strakke jurkjes. Straks moet je van dat verschrikkelijke corrigerende ondergoed aan om het nog wat te laten lijken.
 2. O ja, bespaar je over een paar jaar de moeite en het geld en ga geen corrigerend ondergoed kopen in de hoop dat je iets treft dat je borsten niet onder je oksels duwt.
 3. Aarzel niet over die bikini. Geniet ervan hoe goed-ie je staat. Trek hem zo veel mogelijk aan. Naar je werk, desnoods. Je komt met alles weg.
 4. Want nee, dertig jaar is niet oud. Dacht je dat? HAHAHAHAHAHA. De rest van de wereld kijkt naar je als iemand die net uit het ei is gekropen.
 5. Je hoeft ook niet zo overstuur te raken als je een fout maakt. Fouten maken is heel nuttig. Van de fouten die je nu maakt, leer je het meest, en over 25 jaar ben je een topper in je vak en een tamelijk evenwichtig mens.
 6. Niet te evenwichtig, hoor. Dat kan nu wel je ideaal zijn, om een cool & collected, kalm en evenwichtig mens te worden, maar geloof me, dat wil je niet. Dat soort vrouwen is blaartrekkend saai.
 7. Keuzestress? Ach, nu heb je nog het idee dat je met elke keuze duizend andere wegen afsluit, maar dat is niet zo. Je zult kleine omwegen maken, je bedenken en een stukje teruglopen, een stuk over de snelweg racen en dan weer een afslag nemen, een eindje door woest berglandschap wandelen en even verdwalen. En over 25 jaar kijk je met verbazing terug op het bizarre kronkelpad dat je hebt afgelegd en weet je dat het toeval een veel grotere rol in je leven speelt dan alle goede keuzes die je dacht te maken.
 8. Voorbeeldje? Over tien jaar heb je voor het eerst met je tweede man gezoend. En die man ken je nu al. Nee, meer zeg ik niet. Je moet je laten verrassen in het leven.
 9. Als je veertig bent, zal iemand tegen je zeggen dat psychologisch onderzoek heeft uitgewezen dat niemand echt op je let, omdat iedereen in de eerste plaats vooral op zichzelf let. Je zal het een openbaring vinden, en het zal iets worden dat je jezelf zal influisteren elke keer dat je je bekeken of beoordeeld voelt – wat best wel vaak is, eigenlijk. Nou ja, dat had je tien jaar eerder al moeten weten! Dus: bij deze.
 10. Je bent nu nog verdrietig over die miskraam, en nee, je gaat misschien geen kinderen krijgen. Het zal even duren voordat je geen potje moet janken na een kraamvisite bij vriendinnen. Maar echt, het leven blijkt leuk, interessant, avontuurlijk en enerverend genoeg te zijn zonder kinderen.
 11. Hup! Trek nou die bikini eens aan!

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Juliette Berkhout
Juliette Berkhout
Juliette Berkhout (55) is laatbloeier van beroep. Ze kreeg haar eerste vriendje pas ná de middelbare school, begon pas na haar studie voorzichtig te schrijven en werd pas echt gelukkig toen ze twee weken voor haar veertigste verjaardag haar tweede man ontmoette. Heeft nu dus haast om de rest van het leven zo veel mogelijk te omarmen. Motto: het leven is te kort voor vieze diëten, de sportschool en saaie jurkjes.

RECENTE ARTIKELEN