10 geweldige 50+ vrouwen die onmiddellijk een Oscar moeten krijgen

-

Afgelopen week werden ze weer uitgereikt, de Oscars. Meryl Streep (69) heeft er inmiddels drie op haar vensterbank staan en Cate Blanchett (48) twee, maar er zijn nog veel meer actrices die een Oscar verdienen. 

(Voor we verder gaan: als je de hilarische films Three Billboards en I en Tonya nog niet hebt gezien: doen! In die volgorde en liefst achter elkaar!)

  •  Sigourney Weaver (69) greep naast de prijs der prijzen voor haar rol als feministische oermoeder die tegen glibberige ruimtewezens strijdt (Alien). Moet nog wel even aan de bak, voor ze zelf net als de Gorilla’s voorgoed in the mist is.
  • Annette Bening (60) jaagt op een Oscar met talloze indrukwekkende karakterrollen. Tevergeefs. Voor haar rol in 20th Century Women had ze ’m echt wel verdiend.
  • Naomi Watts (49) is pas rond haar veertigste doorgebroken, en loopt dus nog een beetje achter. Maar wie haar in 21 Grams een moeder heeft ziet spelen die haar hele gezin in een ongeluk verliest, weet: die Watts krijgt er nog wel een.
  • Ook Winona Ryder (46) is nog een jonkie – maar ze heeft wel een cv waar je u tegen zegt. Zat als it-girl van de nineties in zowat iedere film, maar won toen nul Oscars. Terwijl: The Age of Innocence? Dracula? Little Women? Leuk, leuk, leuk!
  • Als House of Cards een film was, had Robin Wright (52) natuurlijk allang een Oscar op haar nachtkastje staan. Schudt vast straks Claire van zich af met een rol als dakloze met vet haar. En wint dan prompt een Oscar.
  • Helena Bonham Carter (51), die Britse die altijd zó goed een gek wijf speelt, dat je denkt: speelt ze dat nou of niet? Zij heeft dus geen Oscar. Onbegrijpelijk. Mooiste rol: The King’s Speech.
  • Jennifer Jason Leigh (55) wordt steeds leuker. Speelde de sterren van de hemel als idioot mens zonder tanden in The Hateful Eight, maar kan ook heel goed een ‘gewone moeder’ spelen (in de leuke serie  over autisme, Atypical). Moet een keer een Oscar voor de gezelligheid.
  • Laura Dern (50) is terug. De kwetsbare muze van David Lynch (Wild at Heart) speelt een nietsontziende bitch in de beste serie van vorig jaar, Big Little Lies. Oud? Ze begint pas!
  • Voor haar rol als de mishandelde Tina Turner in What’s Love Got to do with it kreeg Angela Bassett (59) een Oscar-nominatie. Hopelijk neemt ze volgend jaar ook echt dat beeldje mee naar huis, voor haar bijrol als Queen Ramonda in Black Panther (nu in de bioscoop).
  • Heeft Glenn Close (72) na zes Oscar-nominaties de handdoek in de ring gegooid? Zonde. Beslist terugkijken op een druilerige zondag in bed: Fatal Attraction. Nijntje in de pan, weet je nog?

 

Niets meer missen?
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

gifgif

RECENTE ARTIKELEN