10 dingen die zo fijn zijn aan terugkomen van vakantie

-

Juliette is terug van vakantie en staat weer zuchtend in de file, klaagt als vanouds over de regen en denkt met smart terug aan het warme zand en die leuke obers bij het zwembad. Want o, wat was alles op vakantie beter. De taal klonk lekkerder! De mensen waren zo interessant! De dorpjes zo pittoresk! Het weer was beter! Het eten was beter! Juliette werd zelf beter!

En toch …  er zijn van die dingen die je hart doen opspringen als je thuiskomt van vakantie

  1. Goed opletten, want het duurt maar even: bij eerste binnenkomst na de vakantie zie je je huis gedurende een seconde of vier met nieuwe ogen. Alsof het een vreemd huis is, een huis in een tijdschrift of op Funda. In één oogopslag zie je wat er eigenlijk zo leuk aan is. Of dat die muur eigenlijk hemelsblauw zou moeten. Of dat je die ouwe kast in de hoek nu echt weg moet doen. (Zo snel mogelijk wegdoen, die kast. Voor je het weet ben je er weer aan gewend.)
  2. En dat huis is gróót, en helemaal van jezelf! Niet meer kruipend onder een tentdoek een nachtshirt proberen aan te trekken. Niet meer zoeken naar een kurkentrekker in een vreemd, muf vakantiehuisjeskeukenkastje. Niet meer peinzend met de Franse gebruiksaanwijzing van een vage magnetron in je handen staan of alleen maar een waterkoker en dure minibar tot je beschikking hebben. Alles is er. En je kunt alles vinden. (Nou ja, bijna alles. Zo weet ik weer niet waar mijn sleutels zijn. Maar dat is een ander verhaal.)
  3. Je fiets! Na wekenlang autorijden, hangen op vliegvelden, wandelen, luieren en slenteren is er niets fijners dan op de trappers van een oerhollandse fiets te gaan staan en de wind in je haren te voelen. Zelfs als je een sportieve fietsvakantie hebt gehad kun je helemaal extatisch worden als je lekker op je omafiets door de stad manoeuvreert.
  4. Je eigen wc! Geen toelichting nodig.
  5. En je eigen douche, natuurlijk. Zonder vreemde haren in het putje of beschimmeld douchegordijn of enge kraan die plotseling kokend water spuwt. Of alleen maar koud water. Of geen water.
  6. Een volle kast met kleren in plaats van die paar flodders in je koffer. (En zin om die kast op te ruimen: je kon op vakantie toch óók met weinig toe? Wel meteen beginnen, want binnen twee weken sta je weer te zuchten dat je niets hebt om aan te trekken.)
  7. Volkorenboterhammen met oude kaas.
  8. Haring van een goeie kraam.
  9. Je eigen bed. Van waaruit je midden in de nacht in het pikkedonker moeiteloos je eigen wc terug kan vinden. Zonder je teen te stoten.
  10. En dat hoekje van de bank, met die kussentjes van precies de goeie vorm en zachtheid, waarin je innig tevreden een boek leest als de regen tegen het raam tikt. Daar kan geen warm zand tegenop.

Lees ook: 34 tekenen dat je helemaal klaar bent met de vakantie

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Juliette Berkhout
Juliette Berkhout
Juliette Berkhout (55) is laatbloeier van beroep. Ze kreeg haar eerste vriendje pas ná de middelbare school, begon pas na haar studie voorzichtig te schrijven en werd pas echt gelukkig toen ze twee weken voor haar veertigste verjaardag haar tweede man ontmoette. Heeft nu dus haast om de rest van het leven zo veel mogelijk te omarmen. Motto: het leven is te kort voor vieze diëten, de sportschool en saaie jurkjes.

RECENTE ARTIKELEN