10 dingen die je denkt als hij je in de steek laat

-

En dan vertelt je man je op een dag doodleuk dat de koek op is, het kaarsje uitgebrand, de liefde verdwenen. Met andere woorden: hij is verliefd en gaat ervandoor. Dan gaat er dit door je heen.

  1. Klootzak, had je dat niet tien jaar eerder kunnen doen? Toen mijn lijf een stuk strakker was en mijn kansen op de datingmarkt een stuk groter? O lieve hemel, nu zal ik de rest van mijn leven eenzaam en alleen zijn. En ook heel arm want ik heb niet zo’n mooie carrière gemaakt als jij omdat ik zo graag voor de kinderen wilde zorgen en nooit een seconde aan mijn pensioen heb gedacht waardoor ik nu met de gebakken peren zit.
  2. Denk maar niet dat je zo makkelijk van me afkomt. Ik ga je financieel helemaal kapotmaken tot je jankend van spijt op een flatje driehoogachter zit en ik het huis toegewezen heb gekregen. En je pensioen. En je auto. En alles wat ik nog meer van je kan afpakken. En denk maar niet dat je stomme vriendinnetje je dan nog interessant vindt.
  3. Kom alsjeblieft bij me terug. De pijn die ik voel is echt onverdraaglijk, als ik aan jullie tweeën samen in bed denk, ga ik kotsen en gillen en drie flessen wijn achter elkaar leegdrinken en zeven buisjes valium slikken. Kan mij wat schelen dat ik doodga, het leven heeft toch geen zin meer. Ik kan je niet missen, alsjeblieft zeg dat je nog van me houdt en dat het allemaal een afschuwelijke nachtmerrie is.
  4. Als je bij me terugkomt beloof ik dat ik nooit meer zal zeuren. En je nooit meer iets zal verwijten. En ik zal elke avond in een stralend humeur zijn. En ik beloof je dat ik altijd zin zal hebben en zelfs niet ga drammen als je weer op vakantie wilt naar die ene camping in Frankrijk waar we al honderd jaar naar toegaan omdat jij daar zo fijn kunt vissen. Echt, ik zal me met liefde doodvervelen op die klotecamping als jij maar bij me terugkomt.
  5. Zijn onze toekomstplannen nu zomaar door het riool gespoeld? We hadden zoveel leuke plannen voor later als de kinderen op eigen benen staan en onze ouders dood en wij eindelijk helemaal vrij zouden zijn. Eerst het zuur dan het zoet, maar nu is er helemaal geen zoet meer en moet ik straks in mijn dooie eentje langs het strand wandelen en door het bos en de duinen terwijl ik om me heen alleen maar echtparen zie die na twintig, dertig, honderd jaar huwelijk nog steeds hand in hand lopen en mij gek van jaloezie maken. En nu moet ik alleenstaanden-reizen boeken en in een bus met allemaal andere singles en met die mensen achter een reisleider door Rome lopen die een vlaggetje omhoog houdt.
  6. O God, je gaat vast aan een tweede leg beginnen met die trut. En dat kan ik niet verdragen. Dat jij nog een paar baby’s krijgt en dat onze kinderen zich dan aan de kant voelen gezet omdat jij alleen nog maar verliefd over je nieuwe gezinnetje kunt praten en veel meer aandacht besteedt aan je nieuwe kinderen dan ooit aan de onze.
  7. Ha, ik hoop dat ze een tweeling krijgt want hoe ouder je bent hoe groter de kans op een meerling en zij is ook al bijna veertig. En dat jij dan helemaal gek wordt omdat het hele circus opnieuw begint. De gebroken nachten en de luiers en het gehuil en gedrein en gezeur. En dat zij dan nooit meer zin heeft omdat ze veel te moe is en alleen nog maar geeuwend en in joggingbroek op de bank wil zitten met vette haren en een chagrijnig gezicht omdat het gedroomde gezinnetje veel minder romantisch is dan ze altijd heeft gedacht.
  8. Wacht maar af, ik ga twintig kilo afvallen. Wat zeg ik? Dertig! En ik ga naar de sportschool en allemaal nieuwe kleren kopen en mijn ogen laten liften en elke maand naar de kapper en met allemaal leuke mannen uit. En als je me dan terugziet op Facebook terwijl je zelf om vier uur ’s nachts met een huilende baby in je armen achter je laptop zit, zal je denken: waarom heb ik deze geweldige vrouw ooit in de steek gelaten, waarom ben ik zo’n achterlijke gladiool geweest? En ondertussen dans ik op tafel met drie leuke minnaars die mij helemaal geweldig vinden en met mij willen trouwen en voor eeuwig met mij van het leven willen genieten met behulp van de alimentatie die jij gaat betalen.
  9. Wel fijn dat ik nou nooit meer bij je zeurende moeder op bezoek hoef. En nooit meer op de verjaardagen hoef te komen van je acht broers en zussen en hun aanhang, al die idioten die diep beledigd zijn als je één keertje overslaat en zelfs als je in het ziekenhuis ligt met een driedubbele longontsteking het schandalig vinden als je niet in hun huiskamer in een kring zit met taart en vieze koffie.
  10. Zal ik me nou voor de rest van mijn leven zo ellendig voelen? En almaar lelijker worden van het huilen en aan de drank gaan en nooit meer naar buiten gaan en voortaan alleen maar misselijk van jaloezie naar al die leuke Facebook-echtparen kijken die elkaar nooit zouden verlaten en voor altijd en eeuwig gelukkig zijn tot de dood hen scheidt?

En zo zal je nog een paar maanden in een kringetje ronddraaien om uiteindelijk op te krabbelen, want geloof ons nou maar: uiteindelijk wordt je leven weer leuk en wij kunnen het weten want wij hebben het ook allemaal meegemaakt.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Monica Oliveira
Monica Oliveira
Monica Oliviera interviewt vrouwen voor Saar Magazine. Ze is 51, getrouwd en woont in Twente. Haar drie kinderen zijn min of meer de deur uit - behalve rond etenstijd.

RECENTE ARTIKELEN