Flesje witte wijn erbij en het leven is allemachtig prachtig.
dit heb je nodig voor 4 personen
- 250 gr tuinbonen, uit de diepvries
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 lente-uitjes + extra om te garneren
- Sap van 1 citroen
- 1 bosje munt + wat extra om te garneren
- 100 gr ricotta
- 50 gr crème fraîche
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 400 gr verse Linguine
- 30 gr pijnboompitten
- zout en zwarte peper
en zo maak je het
- Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de tuinbonen ongeveer 8 minuten. Schep de tuinbonen eruit en verwijder de grijze velletjes, zodat enkel de felgroene boon overblijft (dubbeldoppen).
- Doe 3/4 van de bonen in de keukenmachine. Voeg de knoflook, citroensap, munt en fijngesneden lente-ui toe en pureer grof.
- Voeg vervolgens de ricotta, crème fraîche en geraspte kaas toe. Pureer tot een gladde saus.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op hoog vuur in 2 minuten goudbruin.
- Voeg ondertussen de verse linguine toe aan het kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en doe terug in de pan.
- Schep de tuinbonensaus door de pasta. Breng op smaak met zwarte peper en voeg de apart gehouden tuinbonen en lente-ui toe.
- Verdeel de pasta over 4 borden, strooi er nog wat Parmezaanse kaas overheen en verdeel de pijnboompitten.recept Leonie Berkenbosch